10.11.2013
Visit to Duong Lam about 30 km west of Hanoi. This ancient village has well over 1,000 years of history and consists of five smaller villages, many of the original houses being over 400 years old.
Wegen Haiyan oder Yolande (wie dieser Taifun in den Philippinen heißt) war der Weiterflug nach Hoi An zwei Tage später - wir machten in der Wartezeit einen Ausflug nach Doung Lam, ein über 1000 Jahre altes Dorf ca. 30km westlich von Hanoi.
The old gate to Mong Phu, one of the villages
Tor nach Mong Phu dem älteren Teil des Dorfes
Water buffalo grazing by the roadside
wie überall Wasserbüffel
Lotus pond
Lotusteich
Areca palm bearing fruit commonly known as betel nut
Betelnusspalmen
Village square in front of the communal house of Mong Phu, which dates from 1533
Dorfplatz mit Versammlungshaus
Communal house, now gathering place of the villagers for cultural activities
Das Versammlungshaus wird noch immer für kommunale und religiöse Anlässe genutzt.
Drachen am Dach sollen das Haus beschützen.
...and inside. The wooden construction is of ironwood
Das Haus wurde 1533 aus Eisenholz ohne der Verwendung von Metall erbaut.
Cranes symbolising loyalty and beauty guard the house altar honouring ancestors.
Kraniche symbolisieren Loyalität und Schönheit
Good spirits watch over the entrance to ward off evil spirits
Hausgeister sollen das Haus vor bösen Geistern schützen.
Village house from the 16th century
Haus am Hauptplatz (erbaut im 16Jhdt)
Courtyard of a house where the family produces a dreadful but clearly popular concoction called rice sauce (see pots, right)
Besuch bei Reisbauernfamilie
The ancestral altar - the family is Catholic but Vietnamese tradition prevails
Ahnenaltar- die Familie ist katholisch- parallel werden Ahnen und Geister verehrt.
Living quarters where visitors are always welcome
Tea time - our guide helping himself (and us) in the absence of the lady of the house
Unser Reiseführer mit Ann beim Tee
Inner courtyard
Innenhof
The rice sauce in varying stages of fermentation - it stinks absolutely foul when you take the lid off, but the taste is slightly bearable if you add some rice.
Das Dorf ist für seine Reissauce bekannt- Reismehl wird mit Salz und Wasser gemischt-dann in großen Tontöpfen in für mehrere Tage zugedeckt in der Sonne vergoren- fertig riecht sie wie bei uns der "Sautrog"- schmeckt salzig intensiv- mit reis aber gar nicht schlecht.
Mia (Sugar Cane) Pagoda in Duong Lam
Mia (Zuckerrohr) Pagode
The courtyard behind the pagoda
Innenhof des Tempels
building to the side of the pagoda
Last evening before finally leaving Hanoi - our local restaurant, guarantee for a super Vietnamese meal every evening
Zurück in Hanoi haben wir in einem "Schanigarten" ein sehr gutes Abendessen mit exotischer, gut schmeckender Nachspeise genossen. (auch Großväter können glücklich dreinschauen)
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