Mittwoch, 13. November 2013

Duong Lam

10.11.2013
 

Visit to Duong Lam about 30 km west of Hanoi. This ancient village has well over 1,000 years of history and consists of five smaller villages, many of the original houses being over 400 years old.  
Wegen Haiyan oder Yolande (wie dieser Taifun in den Philippinen heißt) war der Weiterflug nach Hoi An zwei Tage später - wir machten in der Wartezeit einen Ausflug nach  Doung Lam, ein über  1000 Jahre altes Dorf ca. 30km westlich von Hanoi.
 
The old gate to Mong Phu, one of the villages
Tor nach Mong Phu dem älteren Teil des Dorfes 
 
Water buffalo grazing by the roadside
wie überall Wasserbüffel 
 
Lotus pond
Lotusteich 
 
Areca palm bearing fruit commonly known as betel nut
Betelnusspalmen 
 
Village square in front of the communal house of Mong Phu, which dates from 1533 
Dorfplatz mit Versammlungshaus 

Communal house, now gathering place of the villagers for cultural activities
Das Versammlungshaus wird noch immer für kommunale und religiöse Anlässe genutzt.  

Roof detail - from outside...
Drachen am Dach sollen das Haus beschützen.
 
...and inside. The wooden construction is of ironwood
Das Haus wurde 1533 aus Eisenholz ohne der Verwendung von Metall erbaut.

Cranes symbolising loyalty and beauty guard the house altar honouring ancestors.
Dorfältester mit Ahnenaltar 
 
 
Kraniche symbolisieren Loyalität und Schönheit

Good spirits watch over the entrance to ward off evil spirits
Hausgeister sollen das Haus vor bösen Geistern schützen.
 
 
 
Village house from the 16th century
Haus am Hauptplatz (erbaut im 16Jhdt) 
 
Courtyard of a house where the family produces a dreadful but clearly popular concoction called rice sauce (see pots, right) 
Besuch bei Reisbauernfamilie 
 
The ancestral altar - the family is Catholic but Vietnamese tradition prevails
Ahnenaltar- die Familie ist katholisch- parallel werden Ahnen und Geister verehrt.
 
Living quarters where visitors are always welcome  
 
Tea time - our guide helping himself (and us) in the absence of the lady of the house
Unser Reiseführer mit Ann beim Tee 
 
Inner courtyard 
Innenhof
 
 
 
The rice sauce in varying stages of fermentation - it stinks absolutely foul when you take the lid off, but the taste is slightly bearable if you add some rice. 
Das Dorf ist für seine Reissauce bekannt- Reismehl wird mit Salz und Wasser gemischt-dann in großen Tontöpfen in für mehrere Tage zugedeckt in der Sonne vergoren- fertig riecht sie wie bei uns der "Sautrog"- schmeckt salzig intensiv- mit reis aber gar nicht schlecht. 
 
Mia (Sugar Cane) Pagoda in Duong Lam
Mia (Zuckerrohr) Pagode 
 
The courtyard behind the pagoda
Innenhof des Tempels 

building to the side of the pagoda
 
Last evening before finally leaving Hanoi - our local restaurant, guarantee for a super Vietnamese meal every evening
Zurück in Hanoi haben wir in einem "Schanigarten" ein sehr gutes Abendessen mit exotischer, gut schmeckender Nachspeise genossen. (auch Großväter können glücklich dreinschauen)

 

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